top of page

Vind hier in geen tijd jouw persoonlijk ideale museum

Heb je altijd al eens cultuur in Brussel willen bezoeken, maar heb je moeite om te beslissen uit het grote aanbod? Weet je niet goed welk museum of welke expo het best bij jouw interesses past? Dan ben je zeker niet enige! Er zijn talloze mensen met een enorme interesse voor cultuur, die het maar niet voor elkaar krijgen om het cultuurhuis te vinden dat bij hen past.


Het blijkt al lange tijd een probleem voor cultuurhuizen om hun aanbod (op een juiste manier) bij potentiële jonge bezoekers en klanten te krijgen. Doordat ze een verkeerd beeld krijgen, is de kans kleiner dat Brusselse jongeren geneigd zijn om een bezoek in te plannen. Ze hebben het steeds moeilijk om het bos door de bomen te zien in de eindeloze sites die je een waaier aan cultuuraanbod voorstellen. Er is zoveel aanbod, dat ze het voor hen geschikte niet terugvinden en het dan maar snel opgeven.


Er zijn echter al heel wat Brusselse jongeren die zich wagen aan een theater- of museumbezoek. Enkel moet hierbij zeker de context in achting worden genomen. Jongeren gaan hier voornamelijk heen omdat dit verplicht is volgens schooldoelstellingen. In vergelijking met jongeren die uit zichzelf eens een museum of tentoonstelling bezoeken in hun vrij tijd, is dit aantal veel hoger. Het culturele aanbod dient zich dus zoveel mogelijk aan te sluiten bij de interesses en leefwereld van Brusselse jongeren. Op die manier zullen jongeren meer motivatie ervaren om zelf eens deel te nemen of een bezoekje te brengen aan een museum.


Jongeren hebben nog niet de neiging om zelf te gaan kijken tussen het eindeloze aanbod en hebben geen zin om zelf op zoek te gaan. Je hebt echter geluk, want laat dit nu net zijn waar wij jou in willen helpen. Door onderstaande korte flowchart te volgen hoef je geen uren te verliezen met al het aanbod af te lezen, maar wordt alles geselecteerd voor jou! Daarom hebben we deze flowchart ontwikkeld, zodat al het opzoekingswerk al voor jou is uitgevoerd. Niet alleen krijg je hiermee een suggestie, je zal weten wat je precies kan verwachten van een museum indien je op jezelf beslist om een bezoekje te brengen (Stevens & Claes, 2017).


bottom of page