top of page

Het Brusselse vriendenboekje

Wanneer het gaat over het Brusselse nachtleven, krijg je verschillende stemmen te horen. De ene lijkt vol enthousiasme uit te roepen hoe mooi en open het Brusselse nachtleven is. Ze beschrijft het Brusselse nachtleven als een plaats waar iedereen welkom is. In een video-interview, vroegen we enkele jongeren waarom zij Brussel verkiezen als feeststad.


“Mensen zijn hier heel joviaal en vriendelijk. Everything goes.” - Bran, 22 jaar
“Omdat ik heb gemerkt tegenover andere steden dat mensen veel opener zijn. Niet te veel nadenken over hoe dat je er uitziet of wat dat je doet.” - Alexandre, 22 jaar
“Omdat ik hier gewoon heel veel verschillende mensen tegenkom en mij hier altijd op mijn gemak voel.” - Orane, 21 jaar

De andere stem is wat terughoudender over Brussel als ideale feeststad. Het klinkt vol schrik en zegt hoe groot en gevaarlijk de stad kan zijn. Niet iedereen ervaart het Brusselse nachtleven als zijnde even open en toegankelijk. Daarom zijn wij naar de Brusselaars toegestapt. Op een ludieke en laagdrempelige manier willen wij het Brusselse feestbeest voorstellen aan iedereen die deze verschijning nog nooit van dichtbij heeft gezien.

Met een vriendenboekje op zak, hebben wij de Brusselse feestbeesten alvast leren kennen als heel open en verwelkomend. Iedereen wou vol enthousiasme onze vriend worden. Dit ingevulde vriendenboekje willen wij samen met bijhorende portretfoto’s met jullie delen. Op die manier kunnen jullie het Brusselse nachtleven een beetje beter leren kennen via de personen die er rondlopen.


Wil je zelf vrienden worden met Brusselse feestbeesten? Download dan zeker de blanco pagina (NL/ENG) van het vriendenboekje!Om helemaal in de feeststemming te geraken hebben wij voor jou ook een Spotify playlist gemaakt met de favoriete party songs van onze nieuwe vrienden!


bottom of page