top of page

Brussel door het oog van de cameralens

Podcast-Wandeling


Hollywood brengt jaarlijks een heleboel films en series uit voor de bioscopen, televisie en streamingdiensten. Al deze films bestaan uit nog meer scènes, die vanzelfsprekend niet allemaal in studio’s kunnen worden opgenomen. Locationhunters gaan dan op zoek naar de geschikte plekjes en blijven daarvoor niet altijd op Amerikaans grondgebied. Ze komen geregeld terecht in Europa en soms zelfs… in Brussel!


De Brusselse binnenstad werd al geregeld als decor gekozen voor films en series. Toch valt het op dat de grote sterren uit Hollywood relatief weinig naar de Belgische hoofdstad afzakken, zeker in vergelijking met andere steden zoals Parijs en Brugge. Dit betekent wel niet dat er hier helemaal geen films werden opgenomen. Project B neemt je mee naar deze locaties en doet dit via een uitgestippelde wandeling langs 9 verschillende locaties. Zo kom je in de wereld van 6 grootse producties, waaronder The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn en The Danish Girl ,terecht! Bovendien hoort bij elke locatie ook een bijhorend podcastfragment; een unieke combinatie van verschillende journalistieke vormen!


De wandeling start aan Perron 3 van station Brussel-Zuid. Kruis daarna de Kleine Ring van Brussel (R20) en ga via de Huidevettersstraat naar het Vossenplein. Volg van daaruit de Blaesstraat richting de Grote Zavel, waar je Costermans Antiques terugvindt. De wandeling loopt daarna, via de Regentschapsstraat, verder tot de muziekkiosk van het Warandepark. Via de Koningsstraat kom je vervolgens terecht bij de Onderrichtsstraat (La Rotonde). Nadien gaat de route verder via de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele richting de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Een smakelijke tussenstop wordt voorzien rond de Brusselse Beurs, bij Le Falstaff en Café Le Cirio. Via de Anspachlaan eindigt de wandeling vervolgens bij UGC De Brouckère.Een volledig uitgestippelde wandelroute kan je hier terugvinden. Je kan via Google Maps de route vervolgens met je smartphone synchroniseren, zodat je zeker niet verloren loopt. De audiofragmenten zijn hieronder te beluisteren en als download beschikbaar. Ze geven je heel wat informatie over de verschillende locaties. Veel wandelplezier!


Downloads Podcastfragmenten - Brussel Door Het Oog Van De Cameralens
.zip
Download ZIP • 62.78MB

bottom of page